Dziś w ramach drugiego dania zrobiłam Placuszki Jogurtowe z Jagodami, wykorzystałam ten przepis i zamiast truskawek dałam jagody/borówki.
Wyszło przepysznie:
Kiedy robiłam je ostatnio - miałam jogurt naturalny Danona. Robiłam podwójną porcję i wszystkim było mało. Tym razem zrobiłam potrójną porcję, ale..... nie zjedliśmy nawet połowy. Podejrzewam, że sekret kryje się w jogurcie. Teraz użyłam jogurtu Greckiego z Bakomy. Placki wyszły grubsze, pulchniejsze i chyba bardziej sycące :)
Ciasta mi zostało, więc zaraz usmażę placuszki moim gościom :)
Pozdrawiam Was cieplutko, świeżo ostrzyżona :D
mniam smakowicie wyglądają :) obcięłaś włosy złamałaś się w zapuszczaniu?
OdpowiedzUsuńnieeeee. normalnie przycięłam grzywkę i baczki. całość tylko odświeżyłam. Nie skracałam. zapuszczam dalej. ale nie licz że będą aż do pasa :)
Usuńoj smaka narobiłaś :) wyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńAle pysznie wyglądają :) Ja robiłam je po raz pierwszy dwa dni temu, z malinami, (z tego samego przepisu i z jogurtu greckiego) i mimo że smaczne, nie wyrosły... może to faktycznie kwestia jogurtu... muszę spróbować tego z bakomy!
OdpowiedzUsuńproszku do pieczenia dużo dałam. a te z truskawkami tez mi nie wyrosły
UsuńOj, zjadłabym z chęcią :) Smakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń