wtorek, 16 lipca 2013

Placuszki jogurtowe

U mnie dziś na słodko.
Dziś w ramach drugiego dania zrobiłam Placuszki Jogurtowe z Jagodami, wykorzystałam ten przepis i zamiast truskawek dałam jagody/borówki.

Wyszło przepysznie:





Kiedy robiłam je ostatnio - miałam jogurt naturalny Danona. Robiłam podwójną porcję i wszystkim było mało. Tym razem zrobiłam potrójną porcję, ale..... nie zjedliśmy nawet połowy. Podejrzewam, że sekret kryje się w jogurcie. Teraz użyłam jogurtu Greckiego z Bakomy. Placki wyszły grubsze, pulchniejsze i chyba bardziej sycące :)
Ciasta mi zostało, więc zaraz usmażę placuszki moim gościom :)

Pozdrawiam Was cieplutko, świeżo ostrzyżona :D

7 komentarzy:

  1. mniam smakowicie wyglądają :) obcięłaś włosy złamałaś się w zapuszczaniu?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nieeeee. normalnie przycięłam grzywkę i baczki. całość tylko odświeżyłam. Nie skracałam. zapuszczam dalej. ale nie licz że będą aż do pasa :)

      Usuń
  2. oj smaka narobiłaś :) wyglądają pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pysznie wyglądają :) Ja robiłam je po raz pierwszy dwa dni temu, z malinami, (z tego samego przepisu i z jogurtu greckiego) i mimo że smaczne, nie wyrosły... może to faktycznie kwestia jogurtu... muszę spróbować tego z bakomy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. proszku do pieczenia dużo dałam. a te z truskawkami tez mi nie wyrosły

      Usuń
  4. Oj, zjadłabym z chęcią :) Smakowicie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń